Pages

Saturday, August 8, 2009

sick mentally and physically

teringin pulak nak ber-blogging dalam Bahasa Melayu. tapi semenjak tinggal di Sunway ni, bahasa pertuturan seharian guna Bahasa Inggeris =_= aish... rasa sedikit kekok bila taip dalam bahasa melayu ni. ya, memang satu pengakuan yang amat memalukan memandangkan saya ni bangsa Melayu... campur sedikit Kadazan dari sebelah mak 8D jadi saya sebenarnya lebih selesa berbahasa melayu sabahan daripada bahasa semenanjung ni. bila difikirkan semula, memang pelik cara sebutan mereka....ya...memang pelik.

... =_= ok, I'm blabbering. hahaha!

apa2 pun, semenjak 2 menjak ni, memang tak cukup tidur =A= dengan finals hanya dihujung jari, jadi memang tidak memeranjatkan kalau saya jatuh sakit biarpun hanya untuk 1 - 2 hari sahaja. xD panic abah and mama aku dengar aku sakit (eh...dah tukar ke "aku" pulak) mungkin sebab diorang tau, kalau saya sakit memang yang paling teruk sekali dalam family haha! sebab saya ni jarang sakit, jadi bila penyakit mula menyerang, fuh! memang teruk 8D tapi syukur lah, tak bertambah teruk. mungkin sebab makan banyak makanan yang ada vitamin C kan... dan tidur sejak dari hari jumaat lagi hingga hari ini (ahad) 8D memang menyegarkan hahaha!!

cuti tak lama lagi TwT memang tak sabar. boleh balik sabah ;3; uh.. uh... biarpun saya ada kampung dekat perak nu, tapi memang tak dapat lawan rumah di sabah ;w; -nyanyi lagu negeri sabah- haaiih~~ perkara pertama sekali saya akan buat bila tiba kat sabah? padam semua alat komunikasi 8D dah jemu dengan teknologi =_= tak sabar nak padam komputer, nak padam handfon dan sebagainya. mungkin saya patut buat list...

1 - off all means of communication (seperti yang saya katakan di atas)
2 - tidur 24/7 =_= ;; (i wish... LOL)
3 - makan masakan Abah 8D weee!!!
4 - tengok mama main ps2~
5 - kacau anak buah aku xD
6 - MAIN PIANO!! ;A;
7 - kacau adik2 main biola and piano >8D keh keh keh~~ nobody can be better than me!! WOOT!! *kena tampar*
8 - lari pecut dari pintu bilik mama&abah dan terus lompat kat atas katil mereka xD woo!!! (gerenti kena marah) HAHAHAHA!
9 - pergi jalan2 dengan kakak aku 8D Times bookstore~ mmm.... starbucks mmmm~~~~~~
10 - Beli baju... banyak banyak baju 8D ...dan seluar _-_
11 - habiskan game Persona3 and Persona 4 u_u tak habis2 main lagi game ni... uugghh...
12 - masih dalam perancangan....

memang kalau fikir betul2, list ni memang endless 8D aaa... bila fikir tentang cuti, memang dah tak ada mood nak buat kerja~

cuti~ cepatlah datang~~~


side mirror kereta ni kacau betul =_= ... time matahari terbenam kt sabah mmg cantik ;3;

p/s what about you guys punya list? 8D lalala~ i hope my tatabahasa tak teruk mana Dx

No comments:

Post a Comment